12 dingen die wij mensen doen waar honden een hekel aan hebben

Veel dingen die wij heel normaal of leuk vinden, vindt een hond helemaal niet zo leuk. Zoals wij soms gek worden van onze honden, worden honden ook regelmatig gek van ons. Wat zijn nou dingen waarvan honden liever hebben dat we die anders zouden doen? 

1. Omhelzen
Wij mensen en met name kinderen omhelzen graag. Honden vinden dit over het algemeen echter helemaal niet zo fijn. Let maar eens op de houding van je hond wanneer je dit doet.

2. Gebruik van woorden in plaats van lichaamstaal
Honden communiceren via lichaamstaal. Vandaar dat de meeste hier ook beter op reageren dan op een gesproken opdracht.

3. Staren
Staren komt voor een hond bedreigend over, zeker als het een onbekende hond is en je dichterbij komt.

4. Klopjes geven
Kriebels of aaien is veel fijner! En dan het liefst op het lijf en niet op het hoofd als je hond mag kiezen.

5. Het dwingen tot contact met een persoon of andere hond
Wanneer je hond liever geen contact maakt met iemand of een andere hond, dwing hem dan niet. Je zou dit zelf immers ook niet prettig vinden.

6. De lijn strak houden
Lichaamstaal is voor een hond heel belangrijk. Niet alleen voelen zijn eventuele spanning van jou via de lijn, ook kunnen ze zo minder goed met andere honden communiceren. Dit zorgt voor meer stress en eventueel zelfs agressie dan wanneer je hond met een ontspannen lijn meewandelt.

7. Wandelen zonder snuffelruimte
Wandelen betekent voor je hond ook mentale uitdaging en dient dus niet alleen om zijn behoefte te doen. Lekker laten snuffelen dus!

8. Het niet bieden van structuur of regels
Net als een kind heeft ook jouw hond behoefte aan structuur aan regels. Dit betekent niet dat je streng hoeft te zijn, maar wel duidelijk en consequent. 


9. Stressvolle activiteiten
Samen winkelen, naar de dierentuin, een hondenplons of een ander evenement. Het lijkt leuk om de hond mee te nemen, anders zit hij toch maar ‘zielig’ alleen thuis? Voor de meeste honden zorgen zulke uitjes echter meer voor stress dan voor plezier. Bedenk dus van tevoren of je het echt voor je hond doet of meer voor jezelf.

10. Gespannen houding
Honden zijn goed in het aanvoelen van emoties. Als jij gespannen bent dan is de kans groot dat je hond dit overneemt.

11. Saai zijn
Honden houden van actie! Samen spelen, samen gek doen, nieuwe dingen ontdekken; noem het maar op! Jij houdt ook niet van saaie mensen toch? 

12. Plagen
Deze is eigenlijk logisch in onze ogen, maar we noemen hem toch. Helaas vinden veel mensen het nog steeds leuk om hun hond te plagen. Een hond snapt dit concept echter niet en grappig zal hij het dan ook zeker niet vinden.

 

 Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure