Veelgestelde vragen

Wil je weten of Raw4Dogs ook geschikt is voor jouw hond of hoeveel je hem zou moeten geven?
Hieronder vind je het antwoord op deze en andere vragen.

Staat je vraag er niet bij?
Stuur ons dan een berichtje via ons contactformulier of bel ons gerust even via 085-0403503.

Jazeker! Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat rauw vlees alleen geschikt is voor grote of volwassen honden, maar niets is minder waar. Juist kleine en kieskeurige eters zijn over het algemeen stapelgek op vers vlees, net als hun grotere soortgenoten. Ook is rauwe voeding bij uitstek geschikt voor pups aangezien rauwe voeding bijdraagt aan een gezonde darmflora en daarmee een goede weerstand.

Ook bij oude honden zie je bovendien de positieve effecten van rauw vlees op onder meer gedrag, huid en vacht. Ondanks de uiterlijke verschillen, is de spijsvertering bij alle rassen immers in de basis gelijk.

N.B. Wel raden we aan bij pups of honden van kleine rassen op te letten bij de varianten die vis bevatten. Hier kunnen soms iets grotere graatjes in worden gevonden.

Ja, het bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen die je hond dagelijks nodig heeft. Raw4Dogs bevat puur rauw spiervlees, orgaanvlees en bot in de juiste verhoudingen aangevuld met de noodzakelijke groenten, vitaminen en mineralen om de voeding compleet te maken. Daarnaast is de voeding verrijkt met zeewier, cranberry en zalmolie. Met Raw4Dogs hoef je niet bang te zijn dat je ook maar íets te kort komt.

Het enige wat je hoeft te doen is de voeding te ontdooien in de koelkast (pas wel op met lekvocht) en deze vlak voor het voeren even op kamertemperatuur te laten komen. That’s it! 

Wanneer je hond nog nooit rauwe voeding heeft gegeten kan het zijn dat hij de eerste dagen wat dunnere ontlasting heeft doordat zijn spijsvertering moeten wennen. Dit is volkomen normaal en komt vanzelf goed! Loop je dit risico liever niet? Dan kan je de voeding de eerste 2-3 dagen even onderdompelen in kokend water, bijvoorbeeld met behulp van een zeef of vergiet. Daarna alleen nog even goed doorroeren, af laten koelen en dan; smullen maar!

Ook kan je ons overstapschema aanhouden, zo bouw je de hoeveelheid rauw voer geleidelijk op. Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk hier de uitgebreide versie. Dit schema kan eveneens worden gebruikt voor pups.

Verhit Raw4Dogs nooit in de magnetron, rauwe botten kunnen na verhitting gaan splinteren en hierdoor inwendige schade aanrichten.
  • Puppy’s: 40-60 gram per kilo lichaamsgewicht per dag verdeeld over 3-4 maaltijden. (Hoe jonger de pup, hoe hoger het aantal gram per kg en hoe vaker de voerfrequentie.)
  • Volwassen honden: 20-30 gram per kilo lichaamsgewicht per dag verdeeld over 1-2 maaltijden.
  • Actieve, drachtige en zogende honden: 30-40 gram per kilo lichaamsgewicht per dag verdeelt over 1 -2 maaltijden.

Let op: Dit advies is een richtlijn. Wijk hier vanaf wanneer de voedingsconditie van je hond hierom vraagt. Bij twijfel kun je altijd even contact met ons opnemen voor een passend advies!

Aangezien de voeding rauw is dient deze bewaart te worden in de diepvries bij minimaal -18º C, op deze manier is de voeding houdbaar tot de aangegeven THT-datum.

Doordat wij ook analyses uitvoeren aan het eind van de houdbaarheid weten we dat bepaalde vitaminen afnemen door het vries- en bewaarproces. Vandaar dat wij van deze vitamines ruim voldoende toevoegen zodat je ook na geruime tijd nog gegarandeerd bent van een gegarandeerd complete voeding!

Na het ontdooien is de voeding nog maximaal 2 dagen houdbaar in de koeling.
Absoluut niet. Wat er op de verpakking vermeld staat zit erin en verder niets.

Rauw vlees bevat bacteriën. Een groot deel van deze bacteriën zijn goede bacteriën die bijdragen aan een betere gezondheid en darmflora van je hond. Een ander deel van deze bacteriën kan bij bepaalde groepen mensen zoals jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand echter voor problemen zorgen.

Bij het voeren van vers vlees raden wij daarom aan om met een aantal zaken rekening te houden en onderstaande hygiënevoorschriften op te volgen.

  • Bewaar de voeding in een afgesloten verpakking in je vriezer.
  • Ontdooi het vers vlees bij voorkeur in de koelkast en in een goed afgesloten container apart van je eigen eten.
  • Was na het voeren alles dat in aanraking is geweest met het vlees goed af met warm water en zeep. Vergeet je handen niet!
  • Als je hond de voeding niet binnen een uur heeft opgegeten gooi deze dan weg.
  • Zorg ervoor dat je het vlees zoveel mogelijk op een koele plek en uit de zon aanbiedt. Van belang is daarnaast dat er geen vliegen bij de voeding kunnen komen aangezien deze bacteriën kunnen verspreiden.
  • Let er op dat er geen kleine kinderen bij de voeding kunnen komen.
  • Ga hygiënisch om met het contact met je hond of kat. Wees voorzichtig met het in je gezicht laten likken door je huisdier, specifiek in geval van kleine kinderen, ouderen of mensen met verminderde weerstand.
Raw4Dogs is te koop bij diverse verkooppunten in Nederland, België en Frankijk. Zowel via de winkel als via online webshops. Klik hier voor onze verkooppunten.
Wil je verkooppunt worden of overweeg je het en wil je wat meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Mail dan naar info@raw4dogs.nl of neem contact met ons op via ons contactformulier. We informeren je graag over de mogelijkheden!
Wij hebben helaas geen eigen transport en leveren dan ook niet zelf aan huis. Gelukkig zijn er diverse andere partijen (online en offline) die dit wel verzorgen. Kijk hiervoor bij onze verkooppunten of stuur ons even een berichtje via het contactformulier!
Via geselecteerde dierenspeciaalzaken is het mogelijk om grotere hoeveelheden ineens af te nemen. De kortingen variëren hierbij van 5 tot 15% (bij afname van 108 kg ineens). Informeer naar deze mogelijkheid bij je verkooppunt.