7 tips voor het maken van foto's van je hond met je telefoon

Tip 1
Stel de snelontgrendeling in van de camera in (of weet deze te vinden). Vaak zit er al standaard een icoontje op je vergrendelscherm. Bij de Iphone werkt dit door van rechts naar links te swipen.

Tip 2
Zet de flits op je telefoon standaard uit. Het laatste wat je wilt is dat je de foto verpest doordat je hond rode ogen krijgt door de flits en/of schrikt van de flits waardoor het fotomomentje voorbij is.

Tip 3
Fotografeer wanneer mogelijk vanuit ooghoogte van je hond voor de leukste foto’s. Varieer regelmatig eens in hoogte en afstand en kijk wat dit doet. Het plaatje hoeft niet altijd perfect te zijn qua frame; bijsnijden kan altijd nog!

Tip 4
Zoom niet in. Zoomen zorgt ervoor dat je foto waziger wordt omdat een telefoon nou eenmaal geen echte zoomfunctie heeft.

Tip 5
Let op het scherpstelpunt. Je kan camera zal zelf scherpstellen wanneer jij dit niet doet. Je kan echter op het scherm tikken op het onderwerp dat je scherp wilt hebben.

Tip 6
Sta stil en wacht daarnaast tot je telefoon scherp heeft gesteld. Doe je dit niet dan zal je helaas wazige foto’s krijgen en hier zitten we uiteraard niet op te wachten!

Tip 7
Let op de lichaamstaal van je hond. Merk je dat hij gaat hijgen, wegkijken of zijn bek likt? Laat hij zijn oren naar achter hangen en knijpt hij met zijn ogen? Je hond vind de situatie niet meer zo leuk en dit zal ook op de foto’s te zien zijn. Ga wat leuks doen met je hond; er komen nog genoeg nieuwe foto momentjes!


Mooie foto's gemaakt? Tag ons op Instagram!Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure