Hygiene en rauw voer

Hygiëne en rauw voer

Hygiëne in combinatie met rauw voer is een onderwerp waarover altijd al veel te doen is geweest. Menig baasje vreest dat de bacteriën in het rauwe vlees voor veel gezondheidsrisico’s kunnen zorgen, bij mens en dier. Anderen doen het af als onzin. Hoe zit dit nu precies?

Bacteriën zijn heel normaal
In rauw vlees zitten nu eenmaal van nature bacteriën, meer dan in bijvoorbeeld droogvoer. Het is goed om te weten dat bacteriën erbij horen, iedereen komt dagelijks in contact met een heel scale aan bacteriën. Een gezond persoon of hond zal hier doorgaans dan ook geen problemen door ondervinden. Heeft jouw hond een goed werkend immuunsysteem, dan is er absoluut geen reden tot zorgen. De bacteriën die je hond wel binnen krijgt zullen immers door het maagzuur en het immuunsysteem onschadelijk worden gemaakt.

Wij mensen zijn doorgaans iets minder goed bestand tegen bepaalde bacteriën, zeker met kinderen en ouderen is het oppassen geblazen. Maar ook jijzelf zal niet altijd een optimale weerstand hebben. Wanneer je echter onderstaande tips in acht neemt kan je op een veilige manier je hond rauw voeren.

Hygiëne tips
  • Bewaar het rauwe vlees in de vriezer.
  • Ontdooi de producten in de koelkast, gebruik hiervoor een afgesloten bak.
  • Houdt het vlees apart van je eigen voedsel.
  • Was na het voeren alles dat in aanraking is geweest met het rauwe vlees af met warm water en zeep. Vergeet je handen en de voerbak niet!
  • Gebruik eventueel een aparte snijplak voor het bereiden van het rauwe vlees.
  • Als je hond het vlees niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het resterende vlees dan weg.
  • Zorg ervoor dat je het vlees zoveel mogelijk op een koele plek en uit de zon aanbiedt.                      
  • Het is van belang dat er geen vliegen bij het rauwe voer komen, deze kunnen bacteriën verspreiden.
  • Let er op dat er geen kleine kinderen bij de rauwe voeding kunnen komen.

Hoe kan ik rauw voer het beste bewaren?
Het zal niet als een verrassing komen dat rauwe voeding moet worden bewaard in de diepvries! Voor onze Raw4Dogs producten geldt een houdbaarheidsperiode van een jaar mits goed ingevroren. Je kan dus gemakkelijk een voorraadje aanleggen aangezien de producten nog lange tijd na het invriezen gebruikt kunnen worden. Haal je het rauwe vlees uit de vriezer? Dan kan het ontdooien beginnen! Ontdooi het product in de koelkast in een afgesloten bewaardoos zoals onze Raw4Dogs Cool Box (wanneer je onze 1,5kg's gebruikt). Nadat het product ontdooit is, kan het nog twee dagen worden bewaard in de koelkast.

Tip: haal de verpakking eraf wanneer de worst nog bevroren is! Je zal zien dat dit makkelijk gaat dan na het ontdooien.Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure