Interview - Marije Versendaal

Deze keer vragen we Marije Versendaal het hemd van het lijf over haar honden. Ze heeft haar woning omgedoopt tot ‘Villa Neusjes’, en dat is niet voor niets. Marije heeft in totaal maar liefst 4 viervoeters! Dit speelse kwartet bestaat uit Aedan en Bella én de zusjes Lotje en Sofietje. Aedan is een nieuwsgierige Sheltie met 7 jaar op de teller, Bella is een Chihuahua van 10 jaar jong. En de twee zusjes Lotje en Sofietje zijn 2 jaar, en een mixje van Teckel, Jack Russel en Pincher.

Het voltallige legertje honden heeft zij al van pup af aan in haar bezit. De zusjes, die zij liefkozend ook wel terror teckels noemt, zijn de meest recente aanwinst. Eind maart 2019 zijn zij in de familie opgenomen nadat ze uit Cyprus werden geadopteerd.

Het mag duidelijk zijn dat Marije een echt hondenmens is. Graag gaat zij aan de wandel met al haar ‘neusjes’, zoals zij haar hele meute bij elkaar noemt. Daarnaast haalt ze veel plezier uit het geven van voorlichting met haar hond Aedan. Daar waar Marije gaat, gaat Aedan ook, hij is namelijk haar assistentiehond voor PTSS en ADL. Dat maakt haar band met deze viervoeter extra speciaal. Benieuwd naar wat Adean als assistentiehond allemaal doet? Neem dan een kijkje op hun Facebookpagina 'Het dagboek van een hulphond'.

Omdat Marije regelmatig moet uitrusten, is het voor haar bijzonder fijn om in dat soort situaties omringt te zijn door al haar viervoeters. Hierdoor ontspant ze beter en komt echt tot rust. Marije heeft dan ook aan iedere viervoeter bijzondere herinneringen. Aedan bijvoorbeeld staat voor haar zelfstandigheid en vrijheid. ‘Ik kan en durf zonder hem letterlijk de drempel niet over naar buiten’. Dat de band tussen de twee erg hecht is blijkt uit het feit dat Aedan laatst haar moeder wakker maakte om alarm te slaan. Marije was namelijk gevallen en kon niet opstaan. ´Dat hij zulke dingen kan en wil doen maakt hem bijzonder´.

Ook met haar andere honden, heeft ze al veel mooie momenten beleefd. ‘Bella weet heel goed wanneer ik aan het lachen gemaakt moet worden of wanneer ik gewoon een knuffel nodig heb. Ze is gek op knuffelen, en ook echt een prinses op de erwt, dit is eveneens haar bijnaam. De zusjes zijn echt nog pups, ze maken ons vooral heel erg aan het lachen’.

De favoriete wandelplek van Marije: Het Engelse Werk in Zwolle. In dit park zijn de paden zijn daar goed begaanbaar voor haar rolstoel. Bovendien mogen de honden lekker loslopen, mits zij onder appel staan. ‘Je kan de paden leuk afwisselen en daarnaast is het vaak lekker rustig’. En dat bevalt Marije en haar ‘neusjes’ wel!

Marije is overtuigd van de voordelen van rauwe vleesvoeding voor honden. ´Honden zijn carnivoren, ik zie het nut niet van graan en van veel merken vind ik de ingrediëntenlijst niet duidelijk genoeg of vooral vol rotzooi zitten. Mijn honden doen het super goed op rauw.´ Ze is vooral fan van Raw4Dogs vanwege de openheid en transparantie van het merk. Ze waardeert de duidelijke onderbouwing voor de keuzes en verhoudingen van de grondstoffen die in de worsten worden verwerkt, waaronder de verhouding tussen calcium en fosfor. Ook is het voor haar een voordeel dat ze niet perse groot hoeft in te slaan. De verpakking van 1,5 kilo bevalt dan ook prima, momenteel voert ze precies 750 gram per dag. Dit in combinatie met de verkrijgbaarheid van het product bij haar in de buurt, maakt Marije een trouwe koper van Raw4Dogs. Ook geeft ze aan de hoeveelheid pens in de mix ideaal te vinden. ‘Mijn assistentiehond Aedan gaat snel scheten laten van pens. Dat is erg onhandig als je net in de wachtkamer zit van de dokter of de tandarts. Omdat de verhouding pens in de worsten van Raw4dogs lager is heeft hij daar geen last van maar krijgt wel de goede voedingstoffen binnen. Al mijn honden doen het er goed op, en dat is het belangrijkste’.

Vroeger stelde ze zelf barf samen, maar door haar aandoening is het portioneren te zwaar geworden, daarom is ze blij dat er kvv van goede kwaliteit beschikbaar is. 'De Game Mix van Raw4Dogs vinden de honden de lekkerste variant. Haar neusjes zijn geen doorgaans geen liefhebbers van vis, maar de Fish Mix van Raw4Dogs wordt toch met smaak opgegeten.' 


Wil je Marije en haar viervoeters volgen? Dit kan via de website www.villaneusjes.nl en de eerder genoemde Facebookpagina 'Het dagboek van een hulphond'

Vind jij het nou ook leuk om als Raw4Dogs fan je verhaal hier terug te zien? Stuur ons dan een berichtje en we nemen contact met je op! Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure