Overstappen naar Raw4Dogs

Hoe kan je het beste overstappen naar vers vlees?

Wanneer een hond nog nooit Raw4Dogs heeft gegeten is het verstandig om dit geleidelijk aan te introduceren. Hierbij kan men denken aan een overstapschema zoals hiernaast weergegeven.
Mocht de hond last krijgen van dunnere ontlasting dan adviseren we dezelfde mengverhouding langer aan te houden totdat de ontlasting is genormaliseerd. Zodra dit het geval is kan men verder gaan met het opbouwen van Raw4Dogs en het afbouwen van de oude voeding. 

Een andere methode is om in één keer over te stappen. In dat geval kan je de voeding de eerste 2-3 dagen even onderdompelen in kokend water om je hond geleidelijk te laten wennen, bijvoorbeeld met behulp van een zeef of vergiet. Daarna alleen nog even goed doorroeren, af laten koelen en dan; smullen maar!

N.B. We horen met enige regelmaat dat rauwe voeding niet gemengd zou mogen worden met brok; dit is een fabeltje. Nu kan het uiteraard zijn dat een enkele hond hier toevallig toch niet goed op reageert, net als bij mensen is immers elke hond anders. Probeer in dat geval de andere methode of neem even met ons contact op voor een passend advies.

Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure