Waarom eet mijn hond gras?

Wanneer een hond gras eet denkt men al snel dat er iets aan de hand is met de hond. Zo hoor je vaak dat een hond waarschijnlijk misselijk is of dat hij misschien wat tekort komt vanuit de voeding. De belangrijkste reden dat honden gras eten is echter dat ze het over het algemeen gewoon heel erg lekker vinden. 

Onderzoek
Uit onderszoek blijkt dan ook dat zeker zo'n driekwart van de honden wekelijks gras eet. Minder dan 10% vertoonde echter misselijkheidsklachten en slechts minder dan één vijfde van alle honden die gras aten moest vervolgens ook braken. 

Gras eten is dus heel normaal gedrag waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Mocht je hond regelmatig gras eten om vervolgens te braken is het uiteraard wel zaak om te kijken wat de oorzaak van de misselijkheid is. Hierbij zou je kunnen denken aan het niet goed kunnen verdragen van de voeding, maagzuur, een vreemd voorwerp, vergiftiging of een infectie afhankelijk van de overige klachten. 

Let op
Je kan je hond dus gewoon gras laten eten wanneer hij of zij dit wil. Zeker de sappige jonge scheuten vallen over het algemeen goed in de smaak. Let er wel op wáár je je hond laat 'grazen'. Zo is het bijvoorbeeld af te raden dit te laten doen op of langs uitlaatplekken, langs een drukke weg en/of plekken waar gestrooid wordt. 
Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure