Wanneer is rauw voer compleet?

Rauw voer ligt vaak in twee varianten in de winkel, als aanvullende óf als complete voeding. Vaak is het voor de consument lastig te achterhalen waar nu precies het verschil in zit.
Deze verwarring komt deels doordat men verdeeld is over de vraag wanneer rauw voer mag worden bestempeld als volledig en dus door kan gaan voor een complete voeding. Graag vertellen we jou meer over dit onderwerp, zodat jij zeker weet dat jouw hond niets tekort komt.

Wanneer is rauw voer compleet?
Hoewel er geen officiële wettelijke definitie is, zijn experts op het vlak van diervoeding het met elkaar eens dat rauwe vleesvoeding pas het predicaat compleet mag dragen wanneer hier een vitamine mix en het liefst ook de nodige vezels (uit groenten) aan zijn toegevoegd. Er kan dus worden gesteld dat enkel rauw vlees, zonder deze toevoegingen, hieraan dus niet voldoet.

Schotel jij jouw hond enkel aanvullende rauwe voeding op? Dan bouwt de hond naar alle waarschijnlijkheid tekorten op door het uitblijven van diverse vitaminen en mineralen. De prebiotica uit vezels ontbreken in veel aanvullende voedingen eveneens. Het zal geen uitleg behoeven dat dit met name dit eerste een slechte zaak is, zeker op de langere termijn. Uit analyses en onderzoek blijkt namelijk dat vlees niet alleen vaak van zichzelf al deficiënt is aan bepaalde vitaminen en mineralen, ook het invriezen en bewaren heeft een groot negatief effect op met name B-vitamines.

Vezels zijn daarnaast van essentieel belang voor een optimale darmgezondheid en daarmee het algehele welzijn van jouw viervoeter. Wanneer je rauw voer koopt zonder vezels, dan is deze voeding dusdanig goed verteerbaar dat het gros al wordt verteerd in de dunne darm. Het gevolg hiervan is dat in de dikke darm dan erg weinig vezels overblijven waardoor de goede bacteriën in het darmstelsel onvoldoende worden gevoed.

Grijs gebied tussen aanvullend en compleet voer
Uiteraard is het geen enkel probleem wanneer jouw hond voeding krijgt zonder de aanwezigheid van de broodnodige vezels en vitaminen, mits jij je bewust bent van het feit dat het hier gaat om aanvullende voeding en dit dus geen volwaardige vervanger is voor een complete maaltijd.
Helaas wil het geval dat sommige rauw voeding in het winkelschap onder de noemer ‘compleet’ aan de man wordt gebracht, terwijl deze dit voer niet de zojuist benoemde toevoegingen bevat die het volledig maken. Omdat regelgeving en controle op dit vlak nog in de kinderschoenen staat, blijft dit ongestoord gebeuren. Let dus goed op.

Gehele assortiment van Raw4Dogs is volledige rauwe voeding
Gelukkig heb jij bij aankoop van een Raw4Dogs product de absolute zekerheid dat de voeding compleet is! Bij Raw4Dogs bieden we geen aanvullende voeding aan, alle worsten in het assortiment zijn compleet en bestaan uit een uitgebalanceerde mix tussen spiervlees, orgaanvlees, bot, vezels, vitaminen en minerealen en gezondheid bevorderende toevoegingen. De gezondheid bevorderende nutriënten zijn in het geval van Raw4Dogs zalmolie, cranberry en zeewier. Wil jij weten waarom wij juist hebben gekozen voor deze toevoegingen en wil je graag meer lezen over de samenstelling van onze producten? Klik dan hier.  


Twijfel jij of jouw rauw voer wel compleet is? In dit geval is het raadzaam om altijd even de samenstelling op de verpakking te bekijken en te controleren of hier vezels en een vitamine- en mineralen mix aan zijn toegevoegd.Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure