Wat is KVV, BARF en NRV

Wat is nu precies KVV, BARF en NRV? Als leek zie je soms door de bomen het bos niet meer. En dat is niet verwonderlijk, er zijn namelijk heel wat methodes van rauw voeren waar men uit kan kiezen. Wat is nu precies wat?

Wat is KVV? - Kant en klaar vers vlees
Dit betekent dat er door een professionele partij verschillende grondstoffen zijn geselecteerd, verpakt en gelabeld als rauw voer voor honden (of katten). Belangrijk is dus dat er een selectie is geweest op kwaliteit en nutriënten en dat is bepaald op welke wijze dit product geschikt is als voeding.

KVV mag volgens de FEDIAF-richtlijnen alleen compleet worden genoemd wanneer dit kan worden aangetoond middels een volledige analyse op alle essentiële nutriënten die periodiek wordt herhaald, óf door het toevoegen van de benodigde vitaminen en mineralen. Dit laatste is het geval bij Raw4Dogs, op deze manier ben je zeker dat je hond te allen tijden de benodigde vitamines en mineralen binnen krijgt! Er is namelijk uit onderzoek gebleken dat sommige vitaminen, deels tot nagenoeg geheel, verloren gaan door het vriesproces.  Door essentiële vitaminen aan het product toe te voegen komt een hond dus gegarandeerd niets tekort.

Binnen het KVV segment wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende stromingen:

  • Volledig rauw voer: Zoals de naam al verraad is volledig rauw voer een complete voeding en wordt een dagmenu voorzien van alle benodigde vitaminen en mineralen dus gegarandeerd.
  • Samengesteld rauw voer: Dit is geen compleet dagmenu, maar door smaken af te wisselen over een langere periode levert dit naar verwachting wel een volledige maaltijd op. Dit is echter niet bewezen.
  • Enkelvoudig rauw voer: enkelvoudig rauw voer kan alleen dienen als beloning of aanvulling. Het is veelal dus onderdeel van een zelf samen te stellen menu.

Wat is BARF? - Bones and raw food of biologically appropriate raw food

Wil jij BARF-en? Hierbij komt heel wat kennis kijken. Men gaat hierbij zelf aan de slag met het selecteren en uitbalanceren van de benodigde grondstoffen. Het is hierbij van cruciaal belang dat de juiste verhoudingen tussen spiervlees, bot en organen gegeven worden, aangevuld met groenten en eventuele andere supplementen. Realiseer je dat hier behoorlijk wat tijd, moeite, inzet én kennis bij komt kijken. 

Wat is NRV? -  Natuurlijk rauwe voeding
Bij deze methode van rauw voeren worden hele prooidieren gevoerd. Denk onder meer aan; konijnen, eendagskuikens, muizen en specifieke vissoorten. Ook hier geldt dat je je moet realiseren dat je over een bepaalde periode wel de juiste balans in nutriënten moet zien aan te bieden, omdat er anders afwijkingen kunnen ontstaan die voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen.

Wat je ook kiest, let hierop
Wat wenselijk is verschilt per consument en per dier. Wat jouw manier van rauw voeren ook mag zijn, let er in ieder geval op dat jouw hond niets tekort komt en dat je je goed hebt verdiept in jouw keuze. Compleet rauw voer bestaat volgens ons uit een uitgebalanceerde mix van orgaanvlees, spiervlees, bot, vezels, vitaminen en mineralen, plus eventueel overige gezondheid bevorderende toevoegingen.

Alle smaakvarianten van Raw4Dogs zijn een compleet rauw voer, en bestaan uit een juiste combinatie van de bovengenoemde elementen en zijn samengesteld door een nutrioniste met behulp van een professioneel receptuurprogramma. Hierdoor weet je zeker dat de voeding niet puur is samengesteld op basis van theorie en verhoudingen, maar met gedegen kennis van zaken en op basis van hun nutritionele waarde. Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure