Orgaanvlees in hondenvoeding

Daar waar in veel culturen orgaanvlees is verheven tot een ware delicatesse, gruwelt menig Nederlander alleen al van de gedáchte orgaanvlees voorgeschoteld te krijgen. De tijden dat men al het vlees zonder blikken of blozen soldaat maakte zijn dan ook inmiddels lang verleden tijd. Wat zonde is, want het meeste orgaanvlees is namelijk ontzetttend gezond!
 
Onbekend maakt onbemind
Het imago van orgaanvlees in Nederland is dus niet bepaald om over naar huis te schrijven. Soms wordt het zelfs gebombardeerd tot ‘slachtafval’, en dat klinkt uiteraard niet zeer appetijtelijk. In ons land valt orgaanvlees onder categorie 3-materiaal. In dit artikel lees je hierover meer.

De discutabele reputatie van orgaanvlees is wat ons betreft eeuwig zonde, want het is bijzonder rijk aan vitaminen en mineralen. En dat zijn niet de enige positieve eigenschappen! Uiteraard is het voedingsprofiel van orgaanvlees afhankelijk van het betreffende dier én het soort orgaan. Wel kan over het algemeen worden gesteld dat de meeste organen zeer rijk zijn aan nutriënten , beduidend rijker dan spiervlees bijvoorbeeld.

Zo is orgaanvlees bijvoorbeeld een belangrijke bron van B-vitaminen, zoals vitamine B12 en foliumzuur, maar bevat het eveneens verschillende belangrijke vet oplosbare vitaminen als vitamine A, D, E en K. Daarnaast is het ook nog eens rijk aan dierlijke eiwitten. Dierlijk eiwit biedt alle 9 essentiële aminozuren die nodig zijn om te functioneren. Daarnaast moeten we de mineralen niet vergeten waar orgaanvlees rijk aan is; ijzer, magnesium, selenium en zink. Allen essentiëel voor een gezonde hond. Vandaar dat het in de praktijk dus zeer onverstandig is om een hond alleen maar spiervlees te voeren. De problemen die hier uit voortkomen staan ook wel bekend als het 'all-meat-syndrome'.

Gebruik orgaanvlees in Raw4Dogs
Wellicht is het een brug te ver om zelf orgaanvlees te omarmen, maar het is ongetwijfeld een minder hoge drempel om je hond hiermee kennis te laten maken. Want, zoals je misschien niet is ontgaan, wordt er dus het nodige orgaanvlees verwerkt in onze voedingen.
Organen die we gebruiken zijn onder meer, runderpens, runderhart, kippenmaag, kippenhart, eendenhart, lamspens en diverse andere lamsorganen. Ook worden er hele haringen en makrelen verwerkt voor de Fish Mix. Erg gezond, en naast spiervlees en bot een onmisbaar element dat de voeding van Raw4Dogs écht compleet maakt! Benieuwd waaruit de complete samenstelling van Raw4Dogs bestaat? Klik dan hier.Deel dit bericht via:

Brochure

Wil je een compleet overzicht van onze producten en alle achtergrond informatie in één handig document? Voor jezelf of misschien voor iemand anders? Download dan snel onze brochure! Bekijk onze brochure